maanantai 24. kesäkuuta 2013

Olipa eloisa juhannus.

 
 Juhannus sujui hyvin joskin aika eloisasti. Kalalokkipariskunta sijoitti lapsensa kasvamaan tähän rantaan. Lapsia oli alunperin kolme, mutta varis onnistui sieppamaan yhden. Lienee vienyt sen ruoaksi omille jälkeläisilleen. Tästä tuohtuneena lokit vahtivat kahta jäljelle jäänyttä raivokkaasti. Heti kun joku lähestyi rantaa - välillä riitti se, että astuin aivan rauhallisesti takaterassilleni - alkoi korviahuumaava kimeä huuto. Hermostuneet vanhemmat hyökkäilivät ympäriinsä raivokkaasti kiljuen.
Yhdessä vaiheessa yksinäinen joutsen yritti lähestyä. Sen kimppuun käytiin niin monta kertaa, että se katsoi viisaammaksi poistua.
Ylläoleva kuva on otettu juhannusiltana kello 22.17. Sataa aika tavalla. Kaunista on. Siihen aikaan paikalle ilmestyi joutsenpari mukanaan kolme aivan pientä poikasta. Ihme ja kumma! Ne saivat uida aivan rantaan lokkien hermostumatta. Niiltä ilmeisesti riitti ymmärrystä toisille vanhemmille.
Saimme seurata miten joutsenäiti polki matalan rannan pohjaa saaden siten pohjakasvustoa nousemaan pinnalle pikkuistensa ravinnoksi.

 Veneitä näimme varmaan kaikki mahdolliset merkit ja mallit. Merivartiolaitos paineli vauhdilla ohi useampaan otteeseen samoin Meripelastus erikokoisine veneineen. Eilen illalla hämmästyimme sekä Herra Kivi että minä, kun poliisivene ilmestyi näihin maisemiin. Aika harvinaista. Kävivät toteamassa tilanteen ja poistuivat maihin nousematta.

Tilanteen rauhoituttua ihailimme illalla kello 22.50 paljon mainostettua superkuuta.
Oikein mainiota loppukuuta kaikille!

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Käpykakkuilua

 
Sukulaistyttö osti käpykakun nimipäivän kunniaksi. Syötiin käpykakkua ja ojennettiin päivänsankarille juhannusruusuihailua.
 
 Sukulaistytön autonkuljettajan autolla sattui samaan aikaan syntymäpäivät. Syötiin lisää käpykakkua ja ojennettiin autolle iiris-ihailua.

 Sukulaistytön autonkuljettajan vene pääsi samana päivänä veteen kotirantaansa. Sukulaistytön autonkuljettaja muuntui sukulaistytön veneen kapteeniksi. Tapauksen kunniaksi syötiin vielä lisää käpykakkua ja ihailtiin hämähäkkikukkaa.

 Syötiin loputkin käpykakusta ja ihailtiin hämähäkkikukkaa lähempää.

 Vene joutui aluksi kauhistumaan nousevaa myrskyrintamaa.

 Käpykakunsyöjätkin ymmärsivät vetäytyä sisätiloihin tämän näyn edessä.

 Herra Kivi ei tietenkää sadetta ja tuulta pelkää. Hän lähettää terveisiä kaikille ja kehottaa nauttimaan kesäaamuista, päivistä, illoista

ja etenkin öistä.
TOIVOTAMME MOLEMMAT KERTAKAIKKISEN IHANAA JUHANNUSJUHLAA KAIKILLE BLOGIYSTÄVILLEMME!

maanantai 10. kesäkuuta 2013

Tanssijalka alkoi vipattaa.

 Pihan rinteen kukkiessa aika ihanasti

 ja näiden suloisten tulppaanien vielä loistaessa, päätettiin kolmen iloisen naisihmisen voimin lähteä katsomaan rivitanssia Kotkan Sapokkaan. Sen jälkeen, kun olin useaan eri kertaan ilmoittanut rivitanssin alkamisajankohdan väärin, päästiin lähtemään ihan oikeaan aikaan.

 Aluksi nautittiin Sapokan jäätelökioskista ostetut jäätelöt; olihan varjossa 27 astetta lämmintä. Söin rommirusinajäätelön. Jos aion joka bloggauksessani puhua syömisestä, tulen luultavasti kesän lopussa painamaan pari kiloa enemmän kuin keväällä. Kuten kuvasta näkyy, norppakin paheksui moista mässäilyä.

 Voikukkapäissään hyppelevä jänis olisi antanut mallia liikunnasta, jollei se olisi jähmettynyt paikoilleen iloksemme.

Variksenpoikaselle olisi varmaan jäätelö maistunut, jollei se olisi ollut samassa jamassa jäniksen kanssa.

 Liian kirkkaasti paistanut aurinko vaikeutti kuvaamista. Vaaleat osiot maisemassa haalistuivat.

 Atsaleat kukkivat ihanasti Sapokan vesipuistossa

ja rhododendronit.

 Aika elävän näköinen tämäkin. Ei oikein päästy selville kissan rodusta.

 Entä tämä sitten. Hanhikorppikotka??????!!!!!

 Oi, miten suloisia!

 Asetuttiin sitten katsomaan rivitanssia siinä 27 asteen (varjossa) lämmössä. Juotiin päärynälimonaadia!! Tanssijat, joilla oli kuumat paikat, kääntyilivät suuntaan

 jos toiseenkin

 ja kolmanteen.

 
 Neljännessä alkoi aina jännittää. Peruuttivat nimittäin taaksepäin laiturin reunalle. Odotettiin molskahdusta, jota ei kuitenkaan tullut.
Musiikki oli mukaansatempaavaa ja tanssijalkaa alkoi kovin vipattaa.

Ohjelmaan sisältyi vuoroveneen rantautuminen samalle laiturille.
Tanssijat jaksoivat puolitoista tuntia siinä lämpötilassa. Kunnioitettavaa!

Koska oltiin liikkeellä troppisessa lämmössä, piipahdettiin lopuksi Saharassa.

 Kotiin tultuani Herra Kivi esitteli minulle illan viileydessä kauniin näyn. Laivan nimi on Lady Hester.

Se kulki seuraavana päivänä toiseen suuntaan. Nimi oli sama.

maanantai 3. kesäkuuta 2013

Toinen kevätlounas

Mentiin sitten maanantaikerhon kanssa kevätlounaalle. Ravintola Aurora sijaitsee viehättävällä paikalla Kymijoen rannalla. Salaattipöytä oli hieno. Huomatkaa kahvimyllyt!

 Arabian kannujen keräilijät ihastelivat näitä. Ne oli onneksi sijoitettu korkealle verhotangon yläpuolelle.

Ravintoloitsija lienee harrastanut keräilyä aika kauan.

 Lautaskokoelma oli kattava. Lounas tarjottiin sekin tyylikkäiltä lautasilta. Ei kuitenkaan näiltä. Ne ovat silmänruokaa. Hups vaan! Olen jättänyt tarjoiluvatikokoelman kuvaamatta. No, seuraavalla kerralla sitten.

Naisten toiletti. Antiikkia täälläkin. Kuvaaja nimittäin. Ei keräilyarvoa!!!!